iPhonen ja iPadin nettiyhteydet nopeutuivat Suomessa

Digi · Stara.fi

Apple on viimein julkaissut mobiililaitteidensa iOS-käyttöjärjestelmästä päivitetyn 6.1 -version. Tällä kertaa mukana on suomalaisittain suuren luokan uudistus, sillä nopeiden 4G LTE -verkkoyhteyksien tuki. Suomessa tuettuna ovat kaikki kolme suurinta operaattoria.

Päivityksen myötä sekä Applen LTE-yhteyksiä tukevat sekä iPhone 5 että neljännen sukupolven iPad ja iPad mini, jotka toimivat nyt Suomessakin operaattoreiden nopeissa LTE-verkoissa. Tosin kuitenkin vain toisella nykyisin käytössä olevista taajuuksista. Applen laitteet tukevat taajuuksista vain 1.800 megahertsin taajuutta 2.600 megahertsin taajuusalueen tuen uupuessa edelleen.

Suomen ohella LTE-tuki laajeni nyt myös laajaan joukkoon muita maita, yhteensä 36 uudelle operaattorille iPhone 5:n ja 23 operaattorille iPadien osalta. Päivityksen lataus ja asennus onnistuu suoraan WLAN-verkon kautta. Päivitys on ladattavissa iPhone 5:lle, iPhone 4S:lle, iPhone 3GS:lle, kolmannen ja neljännen sukupolven iPadille, iPad 2:lle, iPad minille sekä neljännen ja viidennen sukupolven iPod touchille.

Yhteistyössä Mobiili.fi