Kirjasto houkuttelee uusia asiakkaita – järjestää tankotanssikursseja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjastojen ei vielä Suomessa tarvitse turvautua erikoisiin keinoihin saadakseen uusia asiakkaita. Tilanne on toinen Iso-Britanniassa, sillä Skotlannissa sijaitseva kirjasto on ottanut järeämmät keinot houkutellakseen ihmisiä paikan päälle.

Mayfieldin kylän kirjasto tarjoaa nimittäin pian asiakkailleen ilmaisia tankotanssikursseja. Kyseessä on osa helmikuussa järjestettävää Love Your Library Day -tapahtumaa, jossa uusia asiakkaita yritetään houkutella paikalle myös käyttämään kirjastojen pääsääntöistä palvelua – kirjojen lainaamista.

– Tankotanssi on hauska ja mielenkiintoinen tapa kannustaa uusia ihmisiä kirjastoomme, kokeilemaan palveluitamme ja lopulta lainaamaan lisää kirjoja, paikallisen vapaa-ajan valtuuston edustaja Bob Constable kommentoi Guardian-lehdelle.

Tapahtumaa järjestetään myös muissa lähialueen kirjastoissa. Vain yli 16-vuotiaille tarkoitetun tankotanssin lisäksi ihmisiä yritetään houkutella lukuharrastuksen pariin muun muassa musiikkiesitysten, skottilaisen maalaistanssin, päähieronnan ja Xbox-kilpailujen avulla.