3-vuotias poika Mensan jäseneksi – älykkyysosamäärä 136

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Maailmalla tulee jatkuvasti ilmi tapauksia, joissa lapsilla on huimat älykkyyden lahjat. Monet tenavat ovat päässeet varsin nuorina esimerkiksi Mensan jäseniksi.

Nyt kolmevuotiaan Sherwyn Sarabin kerrotaan kuuluvan siihen pieneen prosenttiin ihmisistä, jotka voidaan luokitella superälykkääksi. Pienokainen on 136 älykkyysosamäärällään hyväksytty Mensan jäseneksi.

Lapsen äidin mukaan tenava osaa muun muassa osoittaa karttapallolta maailman kaikki maat ja kertoa, minkälainen lippu niillä on. Kahteen ikävuoteen mennessä Sherwyn osasi lukea ja laskea kahteensataan, sekä nimetä ihmiskehon kaikki osat ja aurinkokunnan planeetat.

– Hänen ymmärryksensä on ihmeellinen. Hän tietää kaikesta. Ei todellakaan tunnu siltä kuin juttelisin kolmevuotiaan kanssa, kertoi lapsen äiti Amanda Sarabi Female First -sivustolle.