Tutkimus: Hollywood on seksistinen työnantaja?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monille Hollywood edustaa parhaimmillaan amerikkalaisen unelman huipentumaa. Los Angelesin kaupunginosa on kuuluisa elokuvastudioistaan ja tähtinäyttelijöistään. Sieltä löytyy muun muassa kuuluisa Walk of Fame -katu.

Nyt uusimman tutkimuksen mukaan Hollywood ei ole välttämättä paras paikka naiselle, joka haluaa menestyä elokuvabisneksessä. San Diegon yliopiston tutkimuksessa selvisi, että 250 suosituimmassa elokuvassa työskennelleistä elokuvaohjaajista, käsikirjoittajista, tuottajista, kuvaajista ja leikkaajista vain 18 prosenttia oli kauniimman sukupuolen edustajia.

Tohtori Martha Lauzenin mukaan naisten vähäiselle esiintymiselle alalla on useita monitahoisia syitä. Tutkimusten mukaan vuodesta 1998 naisten osuus kasvoi Hollywood-tuotannossa vain prosentin. Vuodesta 2011 lähtien heidän työllisyyslukemansa ovat pysyneet samana.

Tilastojen mukaan esimerkiksi vain kaksi prosenttia alalla työskentelevistä kuvaajista ja yhdeksän prosenttia ohjaajista oli naisia, uutisoi Fox News -sivusto.