Mariah Careyn exä: ”Olen todella pahoillani tuskasta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Popdiiva Mariah Carey on nykyisin onnellisesti naimisissa räppäri-näyttelijä Nick Cannonin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta, kaksoset Monroe ja Moroccan.

Aiemmin 42-vuotias neitokainen oli naimisissa Sony Music Entertainment -levy-yhtiön pomon Tommy Mottolan kanssa. Kyseinen mies auttoi laulajatarta nousemaan 1990-luvulla suureksi tähdeksi. Parin avioliitto oli kuitenkin onneton, mistä Carey onkin avautunut monissa kappaleissaan.

Popdiiva on syyttänyt ex-miestään kontrolloivaksi ja sanonut, ettei voinut olla oma itsensä tämän seurassa. Nyt Tommy Mottola on kommentoinut väitteitä ensimmäisen kerran uudessa Hitmaker: The Man and His Music -muistelmateoksessaan. Hän kertoi toimineensa liiton aikana vaimonsa etu mielessään.

– En hypnotisoinut Mariahia myymään 200 miljoonaa albumia. En kahlinnut häntä levytysstudioon omaan kartanoomme. Jos vaikutti siltä, että olin kontrolloiva, pyydän anteeksi. Olinko pakkomielteinen? Kyllä. Mutta se oli myös syy hänen menestykseensä… Kirjoittaa Mottola teoksessa Female First -lehden mukaan.

– Olen todella pahoillani kaikesta tuskasta, jota hyvät aikeeni lopulta aiheuttivat hänelle.

63-vuotias mies kertoi Today-televisio-ohjelman haastattelussa tuntevansa syvää kunnioitusta entistä vaimoaan kohtaan. Hän kertoo olevansa ylpeä popparista ja siitä, mitä Mariah on elämässään saavuttanut yhteisen työn tuloksena.

Mottolan ja Careyn liitto kesti viisi vuotta. Mies on luotsannut monen huippuartistin uraa. Heihin lukeutuvat muun muassa Carly Simon, Diana Ross, Gloria Estefan, Shakira, Anastacia ja Jennifer Lopez. Tommy Mottola on tällä hetkellä naimisissa meksikolaisen näyttelijä-laulaja Thalian kanssa.