Pipefestiin 18 vuoden ikäraja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Himoksella 25. – 27. heinäkuuta järjestettävän Pipefest–tapahtuman ikärajaksi on nyt päätetty 18 vuotta. Viime kesänä tapahtuma teki kävijäennätyksen ja tapahtuma keräsi 23.000 osallistujaa.

Pipefest uudistuu asiakastyytyväisyystutkimuksesta saatujen toiveiden perusteella täysi-ikäisten tapahtumaksi. Kysely toteutettiin Facebook-sivuilla vuosi sitten, ja siihen vastasi yli 2.200 asiakasta. Heistä 80 prosenttia toivoi festivaalin muutettavan K18-tapahtumaksi.

– Haluamme kehittyä entistä vetovoimaisemmaksi ja monipuolisemmaksi hiphop- ja rap-tapahtumaksi. Ikärajan muuttaminen on myös turvallisuusjärjestelyiden kannalta järkevää, Pipefestin promoottori Timo Isomäki sanoo.

Ikärajan uusimisen myötä koko laaja festivaalialue saadaan kaikkien asiakkaiden käyttöön, eikä festivaalialuetta tarvitse rajata alle 18-vuotiaille vieraille. Viime vuonna tapahtuman osallistujista vain vajaa 18 prosenttia oli alaikäisiä. Vuokatissa vuodesta 2001 asti järjestetty Suomen ensimmäinen hiphop-tapahtuma Pipefest siirtyi Himokselle vuonna 2011.