Prince tylyttää levy-yhtiötään: ”Madonna sai kaikki rahat!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Prince tunnetaan musiikillisena huippulahjakkuutena, joka on myynyt kansainvälisesti yli 150 miljoonaa levyä. Poppari vuosi äskettäin uuden Screwdriver-singlensä verkkoon.

Nyt 54-vuotias musiikkilegenda on nyt avautunut uusimmassa haastattelussaan mielipiteistään eräitä kollegoitaan kohtaan. Hän kertoo esimerkiksi lähteneensä aikoinaan Warner Bros. Records -levy-yhtiöstä, koska ei saanut sieltä yhtä hyviä tuloja kuin suosittu naispoppari Madonna.

– Kaikessa oli aina kyse Madonnasta. Hän sai kaikki rahat, mutta samaan aikaan me myimme enemmän levyjä ja konsertteja, kommentoi Prince katkerana Billboard-lehdelle.

Prince tylyttää samassa haastattelussa myös Maroon 5 -yhtyettä. Mies ei arvosta bändin levyttämää versiota hänen omasta Kiss-kappaleestaan. Hänen mielestään taiteessa on kyse uuden luomisesta, eikä vanhan materiaalin hyödyntämisestä.

Prince tunnetaan mustan rytmimusiikin merkittävänä kehittäjänä, joka loi oman Minneapolis-soundinsa. Vuosina 1993 ja 2000 välillä Prince tunnettiin symbolilla, jolle ei ole ääntämisasua. Epävirallisesti hänet tunnettiin tuolloin nimillä The Artist Formerly Known As Prince ja The Artist. Princen kuuluisimpia kappaleita ovat muun muassa Purple Rain, Little Red Corvette ja When Doves Cry. 1980-luvulla Michael Jackson pyysi Princeä laulamaan Bad-kappaleelle, mutta popdiiva kieltäytyi yhteistyöstä hänen kanssaan.