Ruisrock julkisti 29 esiintyjää

Viihdeuutiset · Stara.fi

5. – 7. heinäkuuta Turun Ruissalossa juhlittava 44. Ruisrock-festivaali julkisti tänään 29 artistia ensi kesän ohjelmistoonsa. Perjantaita tähdittävät brittiläinen synapopduo Hurts sekä Pendulum-nokkamiesten uusi projekti, elektrokaksikko Knife Party.

Briteistä saapuvat Editors ja Jessie Ware. Yhdysvalloista Turkuun saadaan seattlelainen Band of Horses. Perjantain raskaammasta menosta vastaavat ruotsalaiset At the Gates ja Graveyard. Sunnuntaina kansaa villitsee ruotsalainen The Sounds.

HIM ja Disco Ensemble -yhtyeiden lisäksi pitkän linjan kotimaisista kestosuosikeista Ruisrockiin saapuvat J.Karjalainen, Ismo Alanko, CMX ja Von Hertzen Brothers, Stam1na ja Samuli Putro sekä Michael Monroe, Kaija Koo ja Pertti Kurikan Nimipäivät. Hiphop-tarjonnasta vastaavat Karri Koira, Ruger Hauer, Jätkäjätkät, Teflon Brothers ja kimppa-albumia työstävät Notkea Rotta ja SMC Lähiörotat yhteiskeikalla. Elektronisempaa menoa tarjoavat Jori Hulkkosen ja Juho Paalosmaan synapopduo Sin Cos Tan sekä DJ Rico Tubbs.