Turkki ostaa 15 miljoonaa iPadia: Kaupan arvo 4 500 000 000 dollaria

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on mukana neuvotteluissa Turkin valtion kanssa hankkeessa, jossa neuvotellaan kaikkiaan 15 miljoonan tablettilaitteen toimituksista koulutuskäyttöön.

Applen puolesta suurkauppaa Turkissa on ollut neuvottelemassa muiden johtajien ohella ainakin Applen koulutussektorin liiketoiminnasta vastaava John Couch. Neuvoteltava 15 miljoonan iPad-laitteen toimitus olisi arvoltaan noin 4,5 miljardia dollaria, jolloin yhden laitteen 300 dollarin hinta olisi selvästi alle yleisten iPad-hintojen.

Keskusteluissa mukana on ollut myös turkkilainen outo F-näppäimistöasettelu. Uudet tablettilaitteet tulisivat turkkilaisten opiskelijoiden käyttöön. Laajassa tablettien käyttöönotossa Turkki kulkee edelläkävijöiden joukossa. Apple toi hiljattain myös iTunes-musiikkikauppansa tarjolle Turkissa. Myös muita valmistajia Turkin megakauppa luonnollisesti kiinnostaa, mutta niiden osalta ei ole viime aikoina ollut uutta kerrottavaa.

Yhteistyössä Mobiili.fi.