Aku Hirviniemi leffaroolistaan: ”Vähän kuin esittäisi itseään”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Putous-ohjelman tähti ja sketsiviihteen uusi messias Aku Hirviniemi on tällä hetkellä näyttelijä, jolla on paljon kysyntää. Nyt hänet nähdään myös valkokankaalla 21 tapaa pilata avioliitto -komediaelokuvassa, joka saa ensi-iltansa tänään perjantaina.

Stara tapasi Akuan ja pyysi tätä avaamaan muutamalla sanalla roolihahmonsa syvyyksiä.

– Näyttelen tuollaista Jounia, jolla on vähän suunta hakusessa. Hän on ajautunut hirveän naisen kanssa parisuhteeseen ja tätä hirveää naista näyttelee Pamela Tola. Se Jouni on vähän vietävissä. Jossain vaiheessa tapahtuu sitten asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä. En voi paljastaa enempää, menkää katsomaan elokuva, Aku Hirviniemi kertoi.

Komediaelokuva kertoo tohtoriväitöskirjaa tekevästä, Armi Toivasen esittämästä sinkkututkijasta, joka pyrkii todistamaan työnsä avulla avioliiton olevan luonnoton tila. Akulla on rooli tutkijan assistenttina, joka tasapainottelee omassa liitossaan. Löytyikö rooliin peilauspintaa Hirviniemen omasta parisuhteesta?

– Olen avoliitossa, ja olen ihan onnellisessa suhteessa toisin kuin Jouni. Sinänsä tämä Jounin vietävissä oleva rooli oli helppo, että vähän kuin esittäisi itseään.

8. helmikuuta ensi-iltansa saaneen ja Johanna Vuoksenmaan ohjaaman 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan tähtinä nähdään Hirvinimen lisäksi myös Armi Toivanen, Pamela Tola, Riku Nieminen ja Essi Hellén.