Mitä ihmettä! 9-vuotias tyttö tuli äidiksi, 12-vuotias synnytti kaksoset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu silloin tällöin erikoisia synnytystarinoita, joista monet ovat tapahtuneet varsin nuorille äideille. Viime vuonna esimerkiksi brittiläisen teinitytön uutisoitiin saaneen tietää raskaudestaan vasta 20 minuuttia ennen synnytystä.

Nyt Daily Mail -lehti uutisoi kahdesta erittäin nuorena äideiksi tulleesta tytöstä, jotka sentään tiesivät raskauksistaan etukäteen. Argentinalaisessa Chileciton kylässä asuvan koulutytön uutisoidaan synnyttäneen hiljaittain kaksoset vain kuukautta 12. syntymäpäiviensä jälkeen.

Koulutytön raskausvatsaan kiinnitti ensimmäisenä huomiota hänen opettajansa, joka ilmoitti asiasta hänen äidilleen. Paikalliset poliisit kertovat käsittelevänsä tapausta lapsen hyväksikäyttönä ja he kuulustelevat parhaillaan 16 – 20-vuotiaita poikia.

Meksikolaisen tytön uutisoidaan puolestaan synnyttäneen samalla viikolla vasta yhdeksänvuotiaana. Jaliscon osavaltiossa asuvan, äidiksi tulleen Dafne -nimisen tytön kerrotaan elävän erittäin köyhässä perheessä 11 sisaruksen kanssa. Paikallisen sairaalan henkilökunta kertoi asentaneensa tytön käsivarteen synnytyksen jälkeen ehkäisykapselin, varmistaakseen ettei tämä tule äidiksi uudelleen ainakaan vähän ajan sisällä. Viranomaiset etsivät parhaillaan 17-vuotiasta poikaa, jota epäillään lapsen isäksi.