Tässä syyllinen Whitney Houstonin huumehuuruiseen elämään

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Poptähti Whitney Houston menehtyi taannoin epäselvissä olosuhteissa, kun hänet löydettiin kuolleena hotellihuoneensa kylpyammeesta. Viralliseksi kuolinsyyksi ilmoitettiin hukkuminen ja sydänkohtaus, mutta sittemmin naisen huhuttiin joutuneen murhatuksi huumevelkojen takia.

Nyt edesmenneen laulajattaren Michael-veli on myöntänyt tutustuttaneensa Whitney Houstonin huumeisiin. Poptähden Cissy Houston -niminen äiti julkaisi äskettäin Remembering Whitney -kirjan, jossa hän paljastaa asioita kuolleen tyttärensä ongelmaisesta elämästä. Kirjan mukaan Michael Houston käytti usein huumeita siskonsa kanssa.

– On todella kivuliasta ajatella asiaa. Tunnen olevani syypää Whitneyn huumeiden käyttöön. Annoin sen edetä liian pitkälle. Opetin häntä käyttämään huumausaineita, Michael Houston kertoi Oprah Next Chapter -keskusteluohjelmassa.

Monet ovat syyttäneet jo vuosien ajan Whitney Houstonin ex-aviomiestä Bobby Brownia laulajattaren huumeongelmista. Jotkut uskovat juhlimista rakastavan Bobby Brownin olleen suurin syy poptähden vakavaan huumeriippuvuuteen. Uuden kirjan mukaan Whitney Houston käytti kuitenkin runsaasti kokaiinia jo 80-luvun lopulla ennen kuin hän oli edes tavannut Bobby Brownin.

Whitney Houstonin kuoleman jälkeen selvisi, että hukkumisen sijaan laulajatar kiehui hengiltä. Kylpyveden lämpötila oli 34 astetta vielä viisi tuntia menehtymien jälkeen. Siten veden lämpötila oli jopa 66 astetta Houstonin kuolinhetkellä. Yksityisetsivä Paul Hueblin mukaan kaksi tuntematonta henkilöä tunkeutuivat poptähden hotellihuoneeseen ja murhasivat hänet huumevelkojen takia. Velkojen uskotaan olleen yhteensä peräti 1,5 miljoonaa dollaria.