Opettaja kyllästyi limsan juomiseen – laihtui lähes 60 kiloa!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Moni innostuu nykyään erilaisista elämäntapamuutoksista, mikä näkyy myös uutistarjonnassa. Oma osionsa terveyteen liittyvissä artikkeleissa ovat laihdutustarinat, joissa henkilöt onnistuvat mittavissakin painonpudotustavoitteissaan.

Teksasilaisen opettaja Todd Penrodin tarina ei ole tästä poikkeus. Mies nimittäin laihdutti yhteenä 57 kiloa painostaan määrätietoisuutensa ansiosta. 36-vuotias mies painoi aiemmin huimat 147 kiloa, kunnes hän kyllästyi epäterveellisten elämäntapojensa tuloksiin.

Hän kertoi Men’s Health -lehdelle aloittaneensa nuorempana jokaisen päivänsä Dr. Pepper -limonadilla. Makeiden sokerijuomien maistelu jatkui iltaan asti. Paino ei haitannut miestä vuosiin, eikä se edes vaikuttanut hänen itsetuntoonsa.

Vasta toisen pojan syntyminen sai hänet havahtumaan elämän jatkuvuuteen. Penrod tajusi, ettei halunnut olla isä, joka ei voinut tehdä mitään lastensa kanssa ylipainonsa tähden. Niinpä mies korvasi roskaruoan terveellisillä aterioilla ja lisäsi ruokavalioonsa muun muassa salaatteja.

Todd sanoi myös limonadeille hyvästit, ja suuntasi kiloineen kuntosalille. Pitkällisen kolmen vuoden prosessin aikana opettajasta muotoutui varsinainen lihaskimppu. Hän sai pudotettua lähes 60 kiloa painoa ja kadotti 40 senttimetriä rasvakudosta vyötäröltään.

– Nukun paremmin. Polveni eivät enää kipuile, jalkani eivät satu. Itsevarmuuteni on katossa. Vaimonikin laihtui 45 kiloa, ja nyt lankoni kyselee minulta terveysneuvoja, kertoi Todd Penrod lehdelle.