Koirat aistivat ihmisen ajatukset – näin tapahtuu pimeässä huoneessa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koiran ja omistajan suhde on usein moniulotteinen, sillä eläimet pyrkivät mukautumaan laumanjohtajansa käytökseen. Nyt uusimman brittitutkimuksen mukaan isännän käytös vaikuttaakin yllättävän paljon eläimen toimintaan.

Portsmouthin yliopiston tutkijat tekivät tutkimuksen, jossa he laittoivat koiran huoneeseen kahdestaan ruoka-annoksen kanssa. Eläintä kiellettiin samalla koskemasta ruokaan.

Otukset uhmasivat käskyä neljä kertaa todennäköisemmin, jos huoneesta sammutettiin lähtiessä valot. Tutkijat huomasivat myös, että mitä pimeämpi huone oli, sitä enemmän ruokaa eläimet söivät.

– Koirat pitävät turvallisempana asiana varastaa ruokaa, kun huone on pimeä, koska ne ymmärtävät jotain ihmisten näkökulmasta, kertoi psykologi Juliane Kaminski The Sun -lehdelle.

Ihmisetkin huomioivat koiransa omassa käytöksessään. Medic Animal -sivuston kyselyssä selvisi äskettäin, että seitsemän kymmenestä koiranomistajasta ei helli kumppaniaan koiran läsnäollessa. Ihminen välttää tätä, koska ei halua tehdä koiraansa mustasukkaiseksi.