Nämä asiat raivostuttavat kuntosalilla – ällöttävää ja epähygienistä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Urheiluharrastus kohottaa asiantuntijoiden mukaan paitsi kuntoa, myös itseluottamusta. Onnistuneen treenin tuoma hyvä mieli voi kuitenkin hiipua, jos kanssakuntoilijat alkavatkin ärsyttää tekemisillään.

Nyt uusimmassa tutkimuksessa on selvinnyt, millaisia tapoja ihmiset pitävät ällöttävimpinä yleisillä kuntoilupaikoilla. Today Show-ohjelman tekemässä kyselyssä henkilöiltä tiedusteltiin järkyttävimmistä näyistä, joita he olivat kohdanneet kuntosalilla treenatessaan.

Eräs 49-vuotias vastaaja kertoi esimerkiksi joutuneensa kestämään piereskelevää kehonrakentajaa, joka päästeli kaasujaan pihalle hänen penkkipunnerrustensa aikana. Toinen vastaaja kertoi, että miehet pitävät yleensä ruumiin hajunsa kurissa yleisillä perhesaleilla. Hänen mukaansa varsinainen konsertti alkaakin vasta pukuhuoneessa.

Useat vastaajat kokivat ällötystä kuntosalilla ihmisten epähygieenisyyden takia. Yksi henkilö paljasti nähneensä esimerkiksi treenaajan nuolemassa veden juontiin tarkoitettua laitetta. Myös kuntosalien työntekijöiden huolimattomuus sai monen treenaajan ärsyyntymään.

24-vuotias nainen kertoi järkyttävästä tilanteesta, jossa eräs kuntoilija menetti otteen painosta ja pudotti sen päälleen. Neitokainen ihmettelikin, miten kukaan työntekijöistä ei mennyt siivoamaan välittömästi veristä sotkua. Verta oli lattialla vielä tunnin päästäkin, jolloin ambulanssi tuli hakemaan loukkaantuneen hoitoon.

Monia ärsyttävät myös muiden kuntoilijoiden egoistinen käytös ja salin ulkonäköpainotteinen kulttuuri. 34-vuotias mies kertoi hermostuneensa kerran nähdessään erään komistuksen pullistelemassa lihaksiaan aurinkolasit päässään. Lihaskimpulle ei muiden huomio riittänyt, vaan hän katseli herkeämättä omaa kroppaansa peilistä.