Hämmentävä muoti-ilmiö koirien turkeissa – ei sovi Suomen talveen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmisten muoti-ilmiöt ovat vuosien saatossa levinneet välillä myös lemmikkien maailmaan. Julkisuuden henkilöiden koirat käyvät esimerkiksi säännöllisesti trimmattavana ja joskus jopa manikyyrissä. Äskettäin levisi trendi, jossa koirien turkit värjättiin erilaisilla sävyillä.

Nyt lemmikkikoirat voivat saada tatuoinnin omaan turkkiinsa. Kyse ei ole ihoon pistettävästä väriaineesta, vaan trimmauskoneella turkkiin ajeltavasta kuviosta. Trenditatuointi kestää koiralla karvankasvusta riippuen noin 3,5 kuukautta.

Kuva: 
Groomers On The Green Ltd
Kuva:Groomers On The Green Ltd

Brittiläiset trimmaajat Jessica Allegri ja Amanda Marshall keksivät idean hauskasta turkkikuviosta ja kokeilivat sitä ensiksi omaan Ky-bokseriinsa. Heidän asiakkaansa ihastuivat ideaan ja nyt yhä useampi ihminen tahtoo oman puumerkin koiransa turkkiin. Katso kuvat tästä.

– Oli hiljainen päivä ja ajattelimme olevan hauskaa ajella tassunjälki koiraani. Asiakkaamme olivat todella vaikuttuneita ja kysyivät, miten tatuointi oli tehty. Sen jälkeen monet ihmiset ovat kyselleet niitä, kertoi Jessica Allegri Daily Mail -sivustolle.

Tatuoinnin tekeminen vie aikaa noin tunnin ajan, eikä se satuta eläintä. Hatfieldilaiset Groomers on the Green -yrityksen trimmaajat kertovat tekevänsä hyvin erilaisia kuvioita asiakkaille lumihiutaleista kukkasiin, tassukuvioihin ja sydämiin. Eräs asiakas halusi jopa One Direction -poikabändin symbolin tyttärensä koiran turkkiin.