Maailman ensimmäinen Barbie-ravintola avattiin – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mattel-yhtiön Barbie-nuket ovat jo yli 60 vuoden ajan ihastuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa. Maailman tunnetuimmat ja myydyimmät nuket ovat saaneet liudan jäljittelijöitä, lukuisia parodioita sekä vastavetoja niiden epärealistisille kauneusihanteille.

Barbiet ovat myös innoittaneet musiikkikappaleita ja jopa ihmisiä, jotka haluavat näyttää Barbielta. Nyt maailman suosituimmat nuket ovat saaneet myös oman ravintolan. Maailman ensimmäinen Barbie-teemainen ravintola avattiin hiljattain Taiwanin pääkaupunkiin, Taipeihin.

Kuva: Barbie Cafe
Kuva: Barbie Cafe

Kyseessä ei ole epävirallinen kunnianosoitus lelusarjaa kohtaan, vaan leluyhtiö Mattelin lisensoima virallinen Barbie-ravintola. Yhtiö toivoo ravintolan nostavan lelumerkin imagoa muodikkaana brändinä.

– Valitsimme Taiwanin, sillä teemaravintolat ovat täällä erittäin suosittuja. Olemme varmoja, että Barbie Cage voi nostaa tuotemerkkimme imagoa, Mattel-yhtiön edustaja Iggy Yip kuvailee RelaxNews-uutistoimistolle.

Yip uskoo ravintolan vetävän paikan päälle Barbie-faneja myös Kiinasta, Hong Kongista ja Japanista. Barbie-ravintolan sijaintia Taiwanissa puolletaan myös sillä, että lelumerkillä bie cafe

pitkä historia maassa. Taiwan oli pitkään suurin Barbien valmistusmaa, kunnes tuotanto siirrettiin halvempaan Kiinaan 1980-luvun lopussa.