Naisen orgasmin hetkellä mies keskittyy tähän

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Seksi voi olla pariskunnan viikon huipentuma, mikäli molemmat osapuolet osaavat olla herkässä tilanteessa läsnä. Ihmiset voivat myös joskus jännittää seksuaalista kanssakäymistä esimerkiksi ulkonäköpaineiden takia.

Varsinkin monet naiset saattavat epäröidä alastomuutta partnerinsa edessä. Nyt seksiterapeutti Tracey Cox haluaa hälventää pelkoja rakasteluasioiden suhteen. Hänen mukaansa yleisestä luulosta poiketen mies ei nimittäin kiinnitä seksin aikana huomiota neitokaisen vartalon muotoihin läheskään yhtä paljon kuin luulisi.

Moni kaksilahkeinen haluaa tuottaa kumppanilleen nautintoa lemmiskelyn aikana, minkä vuoksi hän tarkkaileekin eniten naisen kasvoja. Coxin mukaan kasvot kertovat urosten mielestä eniten siitä, nauttiiko nainen todella hänen kosketuksestaan aktin aikana.

Urokset voivat myös tuntea pelkoa siitä, että teeskenteleekö kumppani orgasmiaan, minkä takia heitä kiinnostaakin tietty ilmeiden kirjo huipentuman hetkellä. Daily Mail -sivuston artikkelissa seksiasiantuntija kertoo, että tässä ajattelussa on kuitenkin eräs ongelma.

Elokuvien seksikohtaukset ja porno ovat muokanneet yleisen kuvan orgasmi-ilmeestä tietynlaiseksi. Taaksepäin kaartunut pää, muutama hikipisara huulilla ja naisen täydellisen meikatut kasvot ovat kaukana todellisen seksihetken eläimellisestä tunnelmasta.

Coxin mukaan todellisuudessa monetkaan henkilöt eivät ole orgasmin hetkellä kauneimmillaan. Tilanteeseen kuuluu luonnollisesti kasvojen punotus ja hallitsemattomat ilmeet irvistyksiin asti. Perinteistä on myös hikisyys ja raottunut suu, josta voi kuulua kliimaksin hetkellä urahduksia.

Coxin mukaan seksissä ei ole kuitenkaan pohjimmiltaan kyse siitä, miltä rakastelija näyttää. Hänen mukaansa himo ja intohimo ovat primitiivisiä, raakojakin tunteita ja makuuhuoneen tunnelma saa olla sen mukainen. Seksikkyydessä on eniten kyse avoimista tunteista, joita voidaan ilmaista intiimisti vaikkapa pitämällä silmät auki rakastelun aikana.