Kadulle sylkemisestä jatkossa rajut sakot – koska saadaan myös Suomeen?

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kaduille sylkemistä pidetään yleisesti hyvien tapojen vastaisena tekona. Nyt brittipäättäjät ovatkin ottaneet asian lähelle sydämiään, sillä he ovat päättäneet rangaista sakoilla kaikkia sylkemiseen sortuvia. Roskaamista vahtivat poliisit napsauttavatkin sylkemisestä tuntuvat sakot.

Daily Mail -lehti kertoo, kuinka Lontoon Waltham Forestissa aletaan tästä lähtien jakamaan 80 punnan, eli noin 93 euron suuruisia sakkoja kadulle sylkemisestä. Poliisia ja palkattuja roskaamisen valvojia on ohjeistettu sakottamaan ”oksettavasta ja sopimattomasta” sylkemisestä. Myös muun muassa tupakantumppien, pähkinänkuorien ja jopa lyijykynien tiputtelusta kadulle sakotetaan roskaamisena.

Paikalliset päättäjät sanovat linjauksellaan haluavansa tehdä sylkemisestä tabun. Kiellolla halutaan lähettää yksiselitteinen viesti siitä, että katuja tulee kohdella kunnioituksella. Päättäjät onnistuivat kieltämään sylkemisen luokittelemalla syljen jätteeksi. Myös kadulle virtsaaminen lasketaan sakotettavaksi teoksi.