Top Gear -juontaja raivostui hakkereille: ”Etsin ja tapan heidät!”

Autot Digi · Tim Isokivi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut viime aikoina usein otsikoissa esimerkiksi rasismisyytösten vuoksi. Taannoin Suomessakin käväisseet sarjan tähdet ovat aiheuttaneet toisinaan kohua erikoisilla tempauksillaan ja kommenteillaan.

Ohjelmaa juontava Jeremy Clarkson on nyt joutunut Twitter-hakkereiden uhriksi. Tuntematon henkilö kirjoitti tähden Twitter-tilille viestin, johon lisätyn linkin kerrottiin johtavan ”nopeimpaan tapaan menettää painoa kahdessa viikossa”. Jeremy oli hänen nimissään lähetetystä Twitter-viestistä raivoissaan.

– Roskapostittajat hakkeroivat Twitterini! Onneksi minä olen oppinut lukuisia erikoistaitoja vuosien aikana. Minä löydän heidät. Ja minä tapan heidät, Jeremy Clarkson uhkasi twiitissään.

– Toisin kuin jotkut ihmiset, minä aion löytää tilini hakkeroineen henkilön. Ja minä tulen vierailemaan hänen luonaan, Jeremy kirjoitti myöhemmin.

Marraskuussa 2011 Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson aiheutti BBC-kanavalle valtavan palautevyöryn vitsaituaan The One Show -ohjelmassa, että olisi valmis teloittamaan ampumalla kaikki maansa lakkoilijat. Äskettäin eräs autovalmistaja väitti Top Gear -ohjelman huijanneen katsojia. Ohjelmassa Tesla-sähköauton akkukestoksi esitetään yhtiön mukaan vain neljännes todellisesta, ja nyt se vaatii oikeudessa korvauksia väärien väittämien esittämisestä.