Näin Yhdysvalloissa: Pizzeria antaa alennusta aseistetuille asiakkailleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Useimpien liikkeiden henkilökunta hälyttäisi viranomaiset apuun, mikäli paikan päälle saapuisi aseistettu henkilö. Näin ei kuitenkaan tehdä All Around Pizza -ravintolassa. Pizzerian asiakkaita päin vastoin rohkaistaan saapumaan paikalle aseidensa kanssa.

Ei liene yllättävää, että kyseinen pizzeria sijaitsee Yhdysvalloissa. Virginian osavaltion Virginia Beachilla sijaitseva All Around Pizza tarjoaa 15 prosenttia alennusta ampuma-asean kanssa paikalle saapuville asiakkailleen. Ravintolan omistaja Jay Laze kertoo The Virginia-Pilot-lehdelle saaneensa idean utahlaisesta jäätelökioskista, jossa aseenkantoluvan kantajat saivat samankaltaista hyvitystä ostoksistaan.

– Pidin sitä upeana ideana ja ihmettelin, miksi kukaan ei tehnyt sitä täällä. Tällaista pitäisi tapahtua ympäri Yhdysvaltoja, Jay Laze kertoo WTKR-TV -kanavalle.

Asiakkaiden täytyy alennuksen saadakseen osoittaa henkilökunnalle, että heillä on mukanaan ase tai aseenkantolupa. Jopa 80 prosenttia pizzerian asiakkaista on käyttänyt tarjousta hyödykseen. Yksi asiakkaista ilmestyi paikalle jopa AK-47 -rynnäkkökiväärin kanssa. Jay Laze suunnittelee myös kotiinkuljetuspalvelua. Pizzakuskeilla olisi tietenkin mukanaan näkyvät ampuma-aseet.

Paikallislehden valokuvaaja Amanda Lucier paljasti The Huffington Post -lehdelle, etteivät aseitaan näkyvästi julkisilla paikoilla kantavat kansalaiset ole harvinainen näky Virginian osavaltiossa. Hänen mukaansa All Around Pizza -ravintolasta on tullut suosittu kohtaamispaikka aselain rajoituksia vastustaville paikallisille.