William Shatner haluaa Star Wars -elokuvaan: ”Ohjaaja on sika!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikoinaan maailman suosituimpiin näyttelijöihin lukeutunut William Shatner on niittänyt menestystä niin valkokankaalla kuin televisioruuduissakin. Star Trek -sarjan myötä tähdeksi noussut mies on tehnyt uraa myös artistina, sillä tähti on julkaissut lukuisia spoken word -levyjä.

Menestyksekkäästä urastaan huolimatta William Shatneria harmittaa se, ettei hänelle ole tarjottu roolia uusissa Star Trek -elokuvissa toisin kuin sarjan toiselle veteraaninäyttelijälle, Spockia esittäneelle Leonard Nimoylle. The Sun -lehden mukaan Shatner haluaa nyt päästä mukaan toisen scifi-saagan, Star Warsin, tulevaan jatko-osaan. Elokuvan ohjaa niin ikään Star Trek ja Star Trek Into Darkness -elokuvista vastannut J.J. Abrams.

– J.J. Abrams on sika! Hän on haalinut kaksi avaruussaagaa ja pitää ne tiiviisti itsellään. Hän on yksi tyylilajinsa taitavimmista ohjaajista, mutta hän on mennyt liian pitkälle, Shatner tylyttää.

– Pidän J.J. Abramsia kuitenkin kaverinani. Olen vienyt hänet sushilounaalle. Taitaa olla aika mennä hänen kanssaan uudelleen sushille. Aion puhua suoraan siitä kuinka hölmöä on, jos minua ei palkata mukaan, näyttelijä lisää.

79-vuotias kanadalaissyntyinen William Shatner nousi 1960-luvulla kulttisuosioon esittäessään Star Trek -televisiosarjassa USS Enterprisen kapteeni James T. Kirkin roolia. Hän on kirjoittanut roolistaan seitsemän kirjaa. Sittemmin Shatner on nähty kymmenissä elokuvissa ja yli sadassa televisio-ohjelmassa. Hänen ensimmäinen levytyksensä julkaistiin vuonna 1968, ja yhteensä levyjä on ilmestynyt kuusi. Vuonna 2011 vuorossa on seitsemäs albumi Seeking Major Tom.