Krista Kosonen: ”Juoppohullu ei ole mikään dokaamisen ylistys”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuoden loppupuolen kotimaiseksi suosikkielokuvaksi Juoppohullun päiväkirja, jonka eräänä tähtenä nähdään Krista Kosonen. Suosikkinäyttelijäksi Putous-viihdeohjelman ja elokuvarooliensa myötä noussut Kosonen kertoi tunnelmistaan Staralle.

Hienosti menestyneessä Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa on absurdista komiikastaan huolimatta kyse vakavasta aiheesta, jonka vuoksi elokuva tarjoaakin tekijöidensä mielestä myös pohdinnan aiheita.

– Ehkä siinä on se, kun toi alkoholismi kuitenkin on meidän suomalaisten kansallissairaus, niin tää leffa ei ensinnäkään ole ollenkaan mikään dokaamisen ylistys. Siitä ei todellakaan tule sellainen olo, että ”Ai että, voisikin mennä vetämään pari bisseä”. Pikemminkin päinvastoin. Se on hyvin traaginen elokuva, Krista Kosonen kertoi Staralle.

– Olen asunut Helsingin Kalliossa, ja siellä näkee yhä enemmän nuoria juoppoja ja nuoria naisia, jotka on deekiksellä kolmekymppisenä. Se pistää miettimään, että missä vaiheessa elämä alkaa kääntyä niille urille, että siitä ei enää saa otetta. Ja miksi ihmisestä tulee päihderiippuvainen ja miksi jostain ei tule? Miksi ihmiset heittää elämänsä hukkaan? Miettii näyttelijätär.