Maailman parhaat uimarannat listattiin – tässä viisi upeinta

Matkailu · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöllinen matkakohteiden, hotellien ja ravintoloiden arvostelupalvelu TripAdvisor tekee vuosittain monia listauksia miljoonien käyttäjiensä antamien pisteiden pohjalta. Nyt vuorossa on ollut vuoden 2013 maailman parhaat uimarannat.

Ykköseksi listalla rankattiin Italian Lampedusassa sijaitseva Rabbit Beach, jonka valkoiselta hiekalta ja kristallinkirkkaan veden ääreltä on siellä käyneiden mukaan vaikea lähteä pois. Paras aika suunnata tälle rannalle on Euroopan kesäkausi.

Kuva: TripAdvisor
Kuva: TripAdvisor

Maailman toiseksi paras uimaranta vuonna 2013 sijaitsee hieman kauempana, Turks- ja Caicossaarilla Karibialla, jossa sijaitseva Providencialesin Grace Bay rankattiin listan kakkoseksi. Kolmanneksi paras ranta on Australian Queenslandissa sijaitsevan asumattoman Whitsunday-saaren Whitehaven Beach.

Viiden parhaan rannan joukkoon mahtuivat edellä mainittujen lisäksi Brasilian Fernando de Noronhassa sijaitseva Baia do Sancho sekä Puerto Ricon Culebrassa sijaitseva Flamenco Beach. Kymmenen joukossa ovat lisäksi Espanjan Ribadeossa sijaitseva Playa de las Catedrales, Brasilian Ilha Grandessa sijaitseva Lopes Mendes Beach, Bermudan Southampton Parishissa sijaitseva Horseshoe Bay Beach, Aruballa sijaitseva Eagle Beach sekä hieman yllättäen Iso-Britannian Swanseassa sijaitseva Rhossili Bay.