Pienet vandaalit piinaavat lentokenttää: ”Syövät johtojen eristeet!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa linnut ovat uhka lentoliikenteelle silloin, kun ne lentelevät matalalla kiitoteiden yläpuolella. Lintu voi joutua lentokoneen moottoriin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Yhdysvaltojen Denverissä myös eräs toinenkin eläin aiheuttaa parhaillaan ongelmia.

Denverin lentokentällä taitellaan parhaillaan pienikokoisia vandaaleja vastaan, sillä joukko kaneja on löytänyt itselleen syötävää lentokentän pysäköintialueen autoista. Ne nimittäin hiipivät yön tunteina autojen alle ja moottoritilaan, jossa nakertavat johtojen eristeet aiheuttaen siten vaaratilanteen autoilijoille. Tähän mennessä jo satoja autoja on vaurioitunut.

– Joka aamu sieltä löydetään vähintään tusina kania. Ne menevät autojen alle, koska ne ovat lämpimiä. Ne pureskelevat johtojen eristeet, Michelle Anderson kertoi KCNC-TV -uutisille.

Lentokentän henkilökunta yrittää parhaillaan epätoivoisesti keksiä keinoja, joilla kanit saadaan pidettyä poissa autojen lähettyviltä. Asiantuntijat ovat yrittävät rakentaa paikalle aitoja ja ovat pestanneet myös haukkoja ja kotkia kaneja karkottamaan. Lisäksi alueelle on suihkutettu kettujen ja kojottien virtsaa.