Matkaoppaiden Terhin viisi suosikkinähtävyyttä Etelä-Turkissa

Matkailu · Stara.fi

Etelä-Turkin turkoosia rantaviivaa kutsutaan Turkin Rivieraksi. Matkaoppaat-ohjelman Terhi Alanya paljastaa nyt rannikon suosikkikohteensa. Mikä parasta, kaikki on kätevästi automatkan päässä Antalyasta.

Kuva: Turkin Valtion Matkailutoimisto
Kuva: Turkin Valtion Matkailutoimisto

1. Sapadere-kanjoni – keidas keskellä vuoristoa

Sapadere-kanjoni on yksi vaikuttavimmista luonnon muovaamista nähtävyyksistä Turkin rannikolla. Taurus-vuoriston keskellä sijaitseva jyrkkaseinäinen luonnonihme on yli 700 metriä pitkä. Kanjoniin pääsee tutustumaan puusiltaa pitkin. Paikka sijaitsee Alanyasta 40 kilometriä itään.

– Keskellä Taurus-vuoristoa avautuu ennennäkemätön keidas pienine lähteineen ja vesiputouksineen. Sapadere-kanjoni on suosittu matkakohde Alanyassa vierailevien suomalaisturistien keskuudessa, Terhi Alanya kertoo.

2. Chimera – ikuisesti palavat tulet

Olympos-vuoren huipulla keskellä metsää palavat Chimera-tulet. Kallionkoloista nousevat liekit ovat palaneet jo kymmeniätuhansia vuosia. Mytologian mukaan Chimera oli naispuolinen tulta syöksevä otus. Upea Olympoksen antiikkikaupunki sijaitsee metsän keskellä ja päätyy merenrantaan. Alue sijaitsee Antalyasta 90 kilometriä länteen.

– Turkkilaisten mukaan olympialaisten soihtuperinne on peräisin Turkista Olympos-vuorelta, eikä suinkaan Kreikasta, Terhi kertoo.

3. Nouse rannikon korkeimmalle kohdalle

Turkin Rivieran korkeimmalla kohdalla Olympos-vuori nousee lähes 2,5 kilometrin korkeuteen. Teleferik Olympos on yksi maailman pisimmistä vuoristohisseistä. Se sijaitsee lähellä Kemeriä Antalyasta 70 kilometriä länteen.

4. Myra – Joulupukin oma kaupunki

Turkkilaisen legendan mukaan Nicholas-pojasta tuli joulupukki Myrassa. Hän syntyi läheisellä Patara-rannalla. Pyhän Nicholaksen kirkko on tänä päivänä suosittu vierailukohde. Roomalaisaikaiset seinähaudat ovat kaupungin ykkösnähtävyys. Myrassa sijaitsee myös Lycian tien suurin amfiteatteri. Alue sijaitsee Antalyasta 150 kilometriä länteen.

Kuva: Turkin Valtion Matkailutoimisto
Kuva: Turkin Valtion Matkailutoimisto

5. Kekova – mereen vajonnut kaupunki

Myran reissuun kannattaaa yhdistää Kekovan vajonnut kaupunki. Tuhansia vuosia sitten maanjäristyksen seurauksena vajonnutta kaupunkia pääsee ihailemaan pienistä veneistä käsin. Pinnan alta pilkistää pylväitä ja muita rakennelmia. Kekova sijaitsee Antalyasta 170 kilometriä länteen.

– Aurinkoisen päivänä Kekovaa upeampaa kohdetta ei löydy koko rannikolta, Terhi sanoo.