Helsinki-Vantaan järjestelyt uusiksi: ”Tarkista aina monitorista”

Matkailu · Stara.fi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otetaan käyttöön lisäaula Schengen-lentojen matkatavaroita varten. Tämän vuoksi saapuvien matkustajien on jatkossa aina tarkistettava matkatavaroiden noutopaikka ja ulosmenoreitti terminaalin monitorista heti koneesta tullessa.

– Kun tulee koneesta terminaaliin, kannattaa ensimmäiseksi varmistaa monitorista oikea aula ja sen jälkeen suunnistaa opasteiden mukaan oikeaan paikkaan, sanoo Helsinki-Vantaan terminaalitoiminnoista vastaava apulaisjohtaja Marko Tikkanen Finaviasta.

Finavia on viime vuoden puolella tehnyt Helsinki-Vantaalla opasteuudistuksen, jonka yksi päätavoitteista oli parantaa saapuvien matkustajien opastusta. Kirkkaanväriset Exit-kyltit erottuvat nyt lähtevien matkustajien opasteista ja ohjaavat saapuvat matkustajat oikeaan matkatavaroiden luovutusaulaan.

Opasteuudistuksen lisäksi Finavia on valmistautunut terminaali 2:ssa tapahtuvan Schengen-lentojen lisäaulan käyttöönottoon kehittämällä lentotietomonitorien esitystapaa ja kuulutuksia, kouluttamalla henkilökuntaa sekä varaamalla opastajia saapuvien matkustajien avuksi.

Schengen-lennoille tarkoitetusta 2A-aulasta on matkustaja- ja matkatavaramäärien kasvaessa tullut ahdas varsinkin ruuhkatuntien aikana. Se on vaikuttanut viihtyisyyteen ja palvelun laatuun.

– Nyt kun saamme vilkkaimpien tuntien ajaksi 2A-aulan rinnalle aikaisemmin vain kaukolentojen käytössä olleen 2B-aulan, pystymme jakamaan terminaalin matkustaja- ja tavaramääriä nykyistä tasaisemmin, Tikkanen toteaa.

Schengen-lentojen lisäaula otetaan käyttöön vähitellen. Aluksi 2B:hen ohjataan vain muutamien Schengen-maista saapuvien lentojen matkustajia. Lentojen määriä lisätään sitä mukaa, kun saadaan kokemusta uudesta toimintatavasta ja sen toimivuudesta. Tikkanen muistuttaa, että myös matkustajia vastaantulevien on muistettava tarkistaa oikea tuloaula lentoaseman monitorista.