Titanic-loistoristeilijä jälleen aalloille vuonna 2016

Matkailu · Anna Poikkimäki

Viime vuosisadan hyytävin laivakertomus lienee tositarina aaltoihin uponneesta Titanic-risteilijästä. Laiva kiinnostaa edelleen suurta yleisöä. Sen kopioita on suunniteltu rakennettavaksi myös Suomessa, kun liikemies Toivo Sukari haaveili taannoin Titanic-jättilaivan rakennuttamisesta Ouluun.

Nyt miljardööri Clive Palmer aikoo luoda täydellisen Titanic-kopion. Vuonna 1912 neitsytmatkallaan uponnut alus saa alkuperäistä muistuttavan uuden version.

Rakennuttajan mukaan laiva sisustetaan aikakauden tyylille ominaisesti. Alus pääsee aikataulun mukaan vesille vuonna 2016. Sen on tarkoitus kulkea vanha reittinsä Britannian Southamptonista New Yorkiin.

– Matkustajille tarkoitettu alue tulee olemaan tyyliltään autenttinen. Aluksessa tulee kuitenkin olemaan moderneja yksityiskohtia, kuten ilmastointi. Keskustelemme siitä, tuleeko laivaan myös internet. Matkustajien hytteihin ei tule kylläkään televisiota, kertoi Clive Palmer Female First -lehden mukaan.