Legendaarinen Wu-Tang Clan Blockfestin pääesiintyjäksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman legendaarisimmaksi hiphop-ryhmäksi ylistetty amerikkalainen Wu-Tang Clan saapuu Suomeen. Yhtye esiintyy elokuussa Tampereella Blockfest-kaupunkifestivaalin päätähtenä. Blockfest neuvotteli 20-vuotisjuhlakiertueella olevan ryhmän esiintymisestä puolen vuoden ajan.

– Wu-Tang Clan on ollut aina listani kärjessä, vaikka olemme vuosien varrella onnistuneet kiinnittämään monta muuta kansainvälistä tähteä, Blockfestin tuottaja Kalle Kallonen suitsuttaa.

Wu-Tang Clan saapuu Suomeen juhlakiertueellaan alkuperäisessä kokoonpanossaan, RZA:n mukana ovat GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God ja Masta Killa. Alunperin yhdeksänjäsenisestä ryhmästä puuttuu vain yksi tähti, sillä rikostentäytteistä elämää viettänyt ODB kuoli vuonna 2004. Elämäntyyli sai FBI:n luokittelemaan koko yhtyeen rikollisjärjestöksi.

New Yorkista kotoisin oleva Wu-Tang Clan otti nimensä kung fu -elokuvasta. Yhtyeen Enter the Wu-Tang -esikoislevy ilmestyi 20 vuotta sitten. Yhtyeen menestynein albumi, listaykkönen Wu-Tang Forever, myi kahdeksankertaisesti platinaa. Ryhmän johtaja ja päätuottaja RZA, alias Robert Diggs, on ollut esikuva useimmille nykyisille hiphop-tähdille. Hän on myös tuottanut musiikkia monille artisteille ja esimerkiksi Quentin Tarantinon Kill Bill -elokuviin.

Wu-Tang Clan nousee Blockfestin estradille perjantaina 23. elokuuta. Blockfestin lauantaita tähdittää puolestaan myös Yhdysvaltain myyntilistojen ykköseksi yltänyt nuori Mac Miller. Viime vuonna oheistapahtumineen yli 20.000 kävijää kerännyt tapahtuma marssittaa lavalle myös koko kotimaisen hiphopin tähtikaartin, kaikkiaan yli 30 artistia.

Blockfest-kaupunkifestivaali järjestetään 23. – 24. elokuuta. Tapahtuma on ikärajaton, täysi-ikäisille on erilliset anniskelualueet. Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Tiketissä.