Geneettinen mutaatio kemikaaleista: Jättiläisrotat valtaavat Iranin pääkaupungin

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Iranin pääkaupunki Teheran on jo vuosia kärsinyt kaupungissa viilettävistä rotista. Tautien leviämistä edistävä rottaongelma on nyt kuitenkin saanut kirjaimellisesti aivan uudenlaiset mittasuhteet. Raporttien mukaan tehranilaiset kärsivät kaupungin vallanneista jättirotista.

Osa jättirotista painaa jopa viisi kiloa, The International Business Times -lehti uutisoi. Teheranin kaupungin ympäristökonsultti Ismail Kahram on kommentoinut, kuinka rotilla ”vaikuttaa olleen geneettinen mutaatio, todennäköisesti niihin käytetyn säteilyn ja kemikaalien seurauksena”. Kahram painottaa, että rotat ovat jo paikallisia kissojakin suurempia.

Tehran onkin ryhtynyt tiukkaan vastaiskuun jättijyrsijöitä vastaan. Huffington Post -lehden mukaan Iranin armeijan tarkka-ampujat ovat alkaneet metsästämään rottia yöaikaan infrapunakiikareilla varustettujen kiväärien kanssa. Raporttien mukaan sotilaat ovat ampuneet jo 2.205 rottaa. Tiedemiehet eivät vielä ole päässeet sopuun siitä, mikä on saattanut aiheuttaa rottien massiivisen kasvupyrähdyksen.