Spermapankkihuijaus: Naisen uskomaton kosto exälleen

Lifestyle Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Spermapankit toimivat siittiöiden säilytysvarastoina ja pakastamoina. Lapsia syntyy, kun nämä hännäkkäät solut päästetään vapaaksi ja ne onnistuvat hedelmöittämään naisen munasolun. Siittiöt eivät tällöin kysy munasolun kantajan nimeä, vaan ne puskevat vaikka läpi harmaan kiven kohti uutta elämää.

Lousianassa asuva, 44-vuotias Layne Hardin on mies, joka ei saanut itse päättää spermansa kohtalosta. Miehen epäonneksi hänen ex-tyttöystävänsä, 27-vuotias Tobie Devall, sai siittiöt käsiinsä ja keinohedelmöitti niillä itsensä. Nainen tuli raskaaksi ja synnytti pojan.

Hardin oli luovuttanut varmuuden vuoksi spermaansa spermapankkiin ennen hänelle tehtyä vasektomiaa, eli siemenjohtimien katkaisua, vuonna 2002. Mies oli tällöin ollut naimisissa 40-vuotiaan Katherine LeBlancin kanssa. Pari kuitenkin erosi vuonna 2006, mutta he olivat spermanluovutuksen yhteydessä allekirjoittaneet sopimuksen, että LeBlancilla on oikeus käyttää spermaa halutessaan hedelmöitykseen. Pariskunnalla oli jo entuudestaan yksi poika.

Öljy-yhtiön johtajana työskentelevä Hardin rakastui vuonna 2008 itseään huomattavasti nuorempaan Devalliin. He olivat vierailleet lapsettomuusklinikalla neuvottelemassa mahdollisuuksista hyödyntää miehen pakastettuja siittiöitä lapsen tekoa varten, koska miehen ex-vaimo oli jättänyt kyseisen kunnian käyttämättä. Hardinin ja Devallin onni ei loppujen lopuksi riittänyt perheen perustamiseen, ja Hardin jätti naisen vuonna 2011.

Tilanteesta tulistunut Devall päätti kuitenkin saada Hardinille lapsen. Nainen saapasteli miehen siittiöitä säilöneeseen spermapankkiin ja pyysi nimellään molemmat purkit spermaa itselleen. Spermapurkit luovutettiin Devallille ruskeassa paperipussissa ilman sen suurempia kyselyjä. Tämän jälkeen nainen hakeutui suoraan hedelmöitysklinikalle.

Devallin ja Hardinin poika on nyt kaksivuotias. Sekä spermapankin että ex-tyttöystävänsä oikeuteen haastanut Hardin on tilanteesta ymmällään ja vihainen.

– 18-vuotiaiden on vaikeampi ostaa kaupasta tupakkaa kuin tämän naisen hankkia luvatta toisen spermaa. Miksi tässä ei kysytty edes henkilöllisyyspapereita? kysyy miehen asianajaja ABC Newsin mukaan.

Devall kertoi tehneensä lapsen kostoksi erosta. Nainen vaatii mieheltä kuukausittain noin 800 euroa elatusapua, mutta ei anna isän nähdä poikaansa. Hardin on elatusvelvollinen, kunnes poika on täysi-ikäinen.