Näin Thaimaassa: Poliisikoira kantaa käsiasetta!

Matkailu Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Virkaa toimittavalle poliisille ei ole poikkeavaa kantaa mukana tuliasetta vaarallisempien tilanteiden varalta. Nyt otsikoihin ovat nousseet thaimaalaisten poliisien hieman poikkeavasta varustellut poliisikoirat.

Nyt verkossa nimittäin leviää juttu koirasta, jonka selkään oli kiinnitetty valjailla kaksi pistoolia, The Sun -lehti uutisoi. Katso kuva tästä. Vielä ei ole selvää, onko Thaimaassa tavattu koira aseistettu vitsinä, vai onko kyseessä paikallisen poliisin astetta erikoisempi tapa päihittää rikolliset. Pistooleilla varusteltu labradorinnoutaja oli nähty poliisien ruokapaikan edessä.

Lehden mukaan armeijat, laivastot ja poliisivoimat ovat usein käyttäneet juuri labradorinnoutajia poliisikoirina niiden hyvän hajuaistin vuoksi. Kyseisen koirarodun edustajat pystyvät tunnistamaan ja seuraamaan lähestulkoon mitä tahansa hajua. Labradorinnoutajat ovat myös rauhallisuutensa takia sopivia kumppaneita vaaratilanteissa.