Äiti löysi 7-vuotiaan tytön dieettilistan – karua luettavaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Laihdutusohjelmia, terveysuokaa, laihduttajia sekä superdieettejä. Nämä asiat ovat aikuisten arkipäivää. Maailma taistelee liikalihavuutta vastaan samalla, kun saamme nähdä langanlaihojen ihmisten ihannointia.

Mutta mitä tehdä, kun lapsetkin laihduttavat?

Australialainen äiti säikähti löytäessää seitsemänvuotiaan tyttärensä tekemän dieettilistan. Sydäntäsärkevässä listassa oli tytön luettelemia ruoka-aineita, joita hän saisi omasta mielestään syödä. Käsin raapustettu paperilappu löytyi tytön huoneen lattialta – lasten lelujen seasta.

Listassa luki, että tyttö voi syödä vain omenaa, kiivihedelmiä sekä jogurttia. Liikuntaohjeikseen tyttö oli luetellut punnertamisen, 16 x-hypyn kahdesti päivässä sekä kolme kertaa päivässä tapahtuvan polkupyörällä ajamisen. Lapsensa laihutusaikeista ahistunut äiti kertoi, että tyttö oli oppinut dieetin kaveriltaan.

Floridan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan laihduttajatytön tarina ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan lähes puolet 3 – 6-vuotiaista tytöistä ajattelee olevansa ylipainoinen, Huffington Post kirjoittaa.