Karmea totuus Marc Jacobsin tekoturkiksista paljastui – eläinsuojelijat raivostuivat

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa keskustellaan parhaillaan vilkkaasti turkistarhauksen kieltämisestä, ja saman aiheen ympärillä käydään keskustelua parhaillaan myös muotimaailmassa. Marc Jacobsin vaatteista on nimittäin löytynyt yhtiön väitteiden vastaisesti kiinalaista supikoiran turkkia.

Kiinalaisten supikoirien kohtalo nousi pari vuotta sitten otsikoihin, kun selvisi, että niiden nahka revitään usein päältä eläimen ollessa vielä hengissä. Sanoinkuvaamatonta tuskaa kokevat eläimet heitetään elävältä nylkemisen jälkeen kuolemaan kohtalotovereidensa kanssa. Stara kertoi tällaisista tapauksista lokakuussa 2011 (Älä katso videota, ellet ole täysin varma, että voit katsoa sen).

Marc Jacobs on ilmoittanut, että sen vaatteissa käytetään tekoturkiksia, mutta The Humane Society Of the United States -järjestö on nyt ilmoittanut väitteiden olevan valheellisia. Tutkimusten mukaan esimerkiksi yhtiön Marc by Marc Jacobs -takeissa käytetään kiinalaisia supiturkkeja. Näitä takkeja on ollut myynnissä ainakin Yhdysvalloissa. Järjestön mukaan kiinalainen turkis on usein halvempaa kuin tekoturkis.