Jääkiekkopelaaja hakkasi tuomarin – tämä isku toi elinikäisen pelikiellon

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on viime viikkoina keskustelu runsaasti jääkiekon SM-liigan nopeasti yleistyneistä törkeistä ylilyönneistä, jotka ovat ryvettäneet koko lajin mainetta. Myös sponsorit ovat huomanneet asian ja jopa lopettaneet yhteistyön kokonaan.

Täkäläisissä kaukaloissa on nähty törkeitä pahoinpitelyjä, mutta tunnetusti Pohjois-Amerikassa meno on – jos mahdollista – vieläkin rajumpaa. Nyt vuorossa on ollut eräs kiekkohistorian törkeimmistä tapauksista, sillä kanadalainen pelaaja hakkasi tuomarin kesken ottelun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kanadalainen Brett Cook pelasi Nipissingin yliopiston joukkueessa, mutta ei pelaa enää. Hän otti nimittäin yllättäen yhteen tuomarin kanssa ja iski tätä nyrkillä kasvoihin. Iskun tuloksena Cookille määrättiin elinikäinen pelikielto. Kolmannessa erässä sattunut poikkeuksellinen välikohtaus sai alkunsa, kun tuomari oli kuljettamassa Cookia kohti jäähyaitiota.