Mies palautti kirjaston kirjan 51 vuotta myöhässä – näin kävi 3 300 euron sakoille

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kirjastosta lainatut teokset kannattaa palauttaa ajoissa, koska myöhästyneistä kirjoista saa usein maksaa sakkomaksua. Taannoin kerroimme äidistä, joka pidätettiin, koska hän ei palauttanut lainaamaansa Twilight-kirjaa ajoissa.

Nyt eräs brittimies on kuitenkin välttynyt lähes 2.800 punnan, eli 3.300 euron, myöhästymissakolta, vaikka hän palautti erään teoksen 50 vuotta liian myöhään. David Black lainasi taiteilija Francisco de Goyasta kertovan kirjan vuonna 1962, mutta unohti epäonnekseen palauttaa kirjan.

Hän sattui kuulemaan Edinburghin taidekirjaston järjestämästä armahduksesta, jonka aikana palautetuista kirjoista ei peritty myöhästymismaksua. Black kertoi nukkuvansa yönsä paremmin palautettuaan lainaamansa teoksen viimein oikealle paikalleen.

– Unohdin kertakaikkiaan palauttaa kirjan. Se tuli mieleeni silloin tällöin, mutta unohdin joka kerta palauttaa sen. Sitten kuulin armahduksesta ja päätin, että minun on pakko tehdä se vain nähdäkseni kirjastonhoitajan kasvot, kertoi David Black Daily Mirror -lehdelle.