Karmaiseva näky ikuistettiin kiinalaisessa joessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Shanghain suurimmasta joesta on viime päivinä yllättäen löydetty yli 6.000 kuollutta sikaa. Raadot ovat pelästyttäneet kiinalaiset pahanpäiväisesti, koska he ovat joutuneet muutenkin painimaan ruoan turvallisuuden ja saasteongelmien kanssa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mirror-julkaisu raportoi, etttä kuolleet eläimet on heitetty Huangpun jokeen Zhejiangin maakunnasta. Toimenpiteen veikataan liittyvän viranomaisten kampanjaan, jolla yritetään hillitä tartunnan saaneen sianlihan kauppaamista.

Kiinassa on määräys, että kaikki sairastuneet eläimet täytyy joko haudata tai polttaa. Silti kauppojen hyllyille on ajatunut epäterveellistä sianlihaa. Joessa ajelehtineet sianraadot tutkittiin ja ainakin yhdestä possusta on löydetty sikoja tappavaa tautia. Monet ihmiset saavat juomavetensä samasta joesta.