Hämmentävä etuoikeus brittikoululaisille – vain uskovaisille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomessakin keskustelua on herättänyt julkisen liikenteen lippuhintojen jatkuva nousu. Joskus voi kuitenkin liikenteessä liikkujalle käydä hyvä tuuri. Nyt Britanniassa koululaiset ovat nimittäin saaneet harvinaisen etuoikeuden.

Oppilas voi päästä ilmaiseksi bussilla kouluun, mikäli hänellä on esittää bussikuskille kastetodistus tai papin kirjallinen lausunto omasta uskostaan. Käytännön on määrä tulla voimaan ensi vuonna Pohjois-Walesin kahdessatoista koulussa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä oppilaille myönnetystä etuoikeudesta. Osa oppilaiden vanhemmista on valittanut säädöksen olevan epäoikeudenmukainen niitä lapsia kohtaan, jotka eivät tunnusta mitään uskontoa, uutisoi Daily Telegraph -lehti.