Naisten elokuvista tuttu käytös onkin totta?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

”Takaa kuin Pamela Anderson, edestä kuin Esa Pakarinen” on sanonta, joka saattaa päästä joidenkin miesten suusta heidän nähdessään tyttöystävän ensimmäistä kertaa ilman meikkiä. Vai näinköhän sittenkään?

Elokuvissa ja televisiosarjoissa miesten vierestä heräävät naiset ovat yleensä täydessä tällingissä ja upean kauniita. Kaikki naiset tietävät tämän olevan valhetta, sillä aamu-unisena silmäpussien alta paljastuva näky ei aina välttämättä ole kovinkaan hehkeä.

Female First paljastaa, että toiset naiset heräävät puoli tuntia ennen miestään, hiippailevat kylpyhuoneeseen, harjaavat hiuksensa ja tekevät itselleen kevyen ehostuksen. Sen jälkeen he livahtavat takaisin sänkyyn ja heräävät miehen kanssa muka samaan aikaan.

Tuore tutkimus paljastaa, että peräti 80 prosenttia naisista odottaa kuukauden ennen kuin antavat partnerinsa nähdä heidät täysin ilman meikkiä. Yllättävä uutinen on se, että tutkimuksen mukaan ainakin kahdeksan prosenttia meikkailee kasvojaan peräti vuoden ajan. Tutkimuksen teetti meikkiyhtiö Debra Robson LDN.

Naturellia ulkonäköä pidetään usein runsasta pakkelikerrosta kauniimpana, mutta silti kolme prosenttia naisista ei tahdo, että heidän miehensä näkee heitä koskaan ilman meikkiä. Syy on se, että meikki antaa naisille lisää itsetuntoa, ja toiset pelkäävät miehensä jopa jättävän heidät totuuden paljastuttua.

Helpottava uutinen on kuitenkin se, että 27 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista olisi valmis menemään töihin ilman meikkiä. Miesystäviensä kanssa he kuitenkin tahtovat olla aina kauneimmillaan.