MC Hammer vapautettiin syytteistä – syyttää poliisia rasismista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viisikymppinen räppäri MC Hammer pääsi hiljattain otsikoihin, kun poliisi pidätti hänet Kalifornian Dublinissa poliisin virantoimituksen häiritsemisestä ja viranomaisen vastustamisesta. Ex-artisti vietiin putkaan ja myöhemmin poliisi julkaisi pidätyskuvan.

Nyt tähden syytteistä on luovuttu kokonaan. MC Hammer kirjoitti kiitoksensa Twitterissä sekä paljasti, että kaikista häntä vastaan kohdistetuista syytteistä on luovuttu. Haaremihousuistaan 90-luvulla tunnettu artisti syyttää sen sijaan poliisia rasismista. Virkavallan edustaja oli koputtanut MC:n auton ikkunaan ja kysynyt: ”Oletko ehdonalaisessa vai koeajalla?”.

Pari suurta hittiä 90-luvun alkupuolella julkaissut MC Hammer vietti 2000-luvun hiljaiseloa. Taannoin kustannusyhtiö vaati artistilta oikeudessa takaisin etumaksua, jonka oli maksanut isyyttä käsittelevästä kirjasta. MC Hammer, oikealta nimeltään Stanley Kirk Burrell, nousi aikanaan supersuosioon U Can’t Touch This -hitillään, joka perustui Rick Jamesilta lainattuun bassokuvioon.