Äiti tekeytyi tyttärekseen Facebookissa – nappasi pedofiilin

Digi Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Facebook on tarkoitettu pääasiassa aikuisten kohtaamispaikaksi. Siellä pidetään yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin, mutta saatetaan jakaa tietoja myös omasta elämästään. Valitettavasti myös ahdistelijat ovat löytäneet tiensä sosiaaliseen mediaan.

Englannin Teessidestä kotoisin oleva 28-vuotias äiti ryhtyi tuumasta toimeen, kun hänen 11-vuotias tyttärensä sai oudon kaveripyynnön tuntemattomalta mieheltä. Kaveripyynnön lähettäjäksi osoittautui 28-vuotias Matthew Jenart, joka kuitenkin esitti 15-vuotiasta poikaa.

Äiti oli antanut tyttärensä liittyä Facebookiin ja valehdella ikänsä, sillä palvelun ikäraja on 13 vuotta. Tytön äiti esiintyi kuitenkin lopulta ovelasti 11-vuotiaana tyttönään, jututti miestä chatissä ja sai hänet kiinni itse teosta.

Aluksi äiti oli kysynyt keskustelussa, että kuka Matthew oikein oli, ja kun miehelle oli selvinnyt tytön ikä, alkoi Matthew ehdotella ”tuhmuuksia”. Matthew oli kirjoittanut pikkutytölle, että he voisivat viettää yhdessä hauskaa alasti autuaan tietämättömänä siitä, että linjan toisessa päässä olikin tytön äiti.

Asiasta tulistunut äiti soitti poliisille ja teki miehestä rikosilmoituksen. Matthew joutuu tekosistaan kolmen vuoden yhdyskuntapalveluun, seksirikollisten rekisteriin viideksi vuodeksi ja pakkohoitoon. Lisäksi häneltä kielletään mahdollisuus työskennellä lkasten seurassa, Mirror raportoi.