Kuusivuotias löysi isoisänsä pihalta pommin

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Monien sotien seurauksena ympäri maailmaa löydetään aina silloin tällöin sodanaikaisia harvinaisuuksia. Nyt eräs kuusivuotias brittipoika on kokenut elämänsä yllätyksen, sillä hän sattui löytämään ensimmäisen maailmansodan aikaisen pommin.

Oliver Hudd oli ollut isoisänsä kodin takapihalla etsimässä roomalaisia kolikoita uuden metallinpaljastimensa kanssa, Daily Mail -lehti uutisoi. Pikkupoika löysi kuitenkin pian etsimisensä aloittamisen jälkeen noin 3,6 kilogrammaa painavan pommin. Paikalla ollut Oliverin isä Jason soittikin mitä pikemmiten poliisit paikalle yllättävän löydön jälkeen.

Pommin löytyminen aiheutti koko kadun sulkemisen. Paikalle saapunut pommiryhmä tarkasti pommin, eikä siitä löydetty toimivia räjähteitä. Pommiryhmä kuitenkin varoitti pikkupoikaa kaivelemasta pihalla vastaisuudessa jotta samanlaisilta löydöiltä vältyttäisiin.

– Oliver oli niin innoissaan, hän juoksenteli ympäri taloa huudellen ”me löysimme pommin”, pojan äiti Jenny Hudd kertoo Daily Mailille.