One Direction -inho yhdisti vanhat vihamiehet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

One Direction on tämän hetken suosituin poikabändi. Brittien X Factorista suureen suosioon noussut yhtye on julkaissut kaksi menestysalbumia ja siinä sivussa valloittanut nuorten tyttöjen päiväunet. Kaikki eivät kuitenkaan ole brittiläisestä poikabändistä erityisen innoissaan.

Jaettu inho One Direction -yhtyettä kohtaan on nyt yhdistänyt kaksi vanhaa vihamiestä. Oasis-yhtyeen Noel Gallagher ja Blur-laulaja Damon Albarn tunnettiin vielä 90-luvulla toistensa verivihollisina. Miehet löysivät kuitenkin yhteisen sävelen War Chid -hyväntekeväisyysgaalassa ilmaistuaan vihansa heitä lähestyneitä One Direction -poikabändin jäseniä kohtaan.

– Ryyppäsimme Damonin kanssa itsemme v**un känniin. Käskimme One Directionin jäseniä painumaan v**tuun yhteen ääneen. Se oli aika hauskaa, Noel myöntää ShortList-lehdelle.

Oasis ja Blur kuuluivat kumpikin 1990-luvun suosituimpiin brittipop-yhtyeisiin. Bändien välillä olikin raivokasta kilpailuhenkeä ja rokkarit ruotivat toisiaan kovaan ääneen mediassa. Aikoinaan kohua herätti esimerkiksi Noel Gallagherin kommentti, jossa hän toivoi Damon Albarnin saavan AIDSin ja kuolevan. Vielä vuonna 2007 Albarn kertoi, että hänen ja Gallagherin sovinto merkitsisi brittipopin kuolemaa.