Näin Venäjällä: Aseistetut poliisit pakottivat muslimit leikkaamaan partansa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Itänaapurimme Venäjä nousee aika ajoin otsikoihin erikoisten tapausten myötä. Hurjasta liikennekulttuuristaan ja vodkanjuonnista tunnettu maa on nyt huomion keskipisteenä, kun maan poliisi käski aseilla uhaten muslimimiehiä leikkaamaan partansa.

Surgutin kaupungissa tapahtuneen välikohtauksen syyt ovat vielä epäselviä. Alkukuusta tapahtuneen selkkauksen aikana jopa 15 poliisia ryntäsi paikallisen moskeijan läheisyydessä sijaitsevaan kahvilaan, jossa he käskivät muslimimiehiä leikkaamaan pitkät partansa, Daily Mail uutisoi. Poliisit olivat raskaasti aseistettuja.

Eräs paikalla olleista muslimimiehistä kertoo yhden poliiseista pitäneen tupakansytytintä hänen leukansa kohdalla uhaten samalla polttaa parran, jos sitä ei leikata. Raporttien mukaan ainakin kolme miestä leikkasi partansa pois. Useat paikallaolleista kuljetettiin paikalliselle poliisiasemalle, jossa heidän taustansa tarkistettiin. Iskun taustalla on epäilty olleen Venäjän poliisin sisäinen tutkinta.