Skandaali tarhassa: Taaperoille syötettiin unilääkettä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Otsikoihin on viime aikoina noussut useita kertoja koulujen ja päiväkotien opettajien kyseenalaiset toimet. Tällä kertaa kalifornialainen lastentarhanopettaja on tarjonnut taaperoille unilääkkeitä.

Kalifornialaisen Morgan Hillin poliisi pidätti lastentarhassa työskennelleen Deborah Gratzin, koska nainen oli asiasta uutisoineen paikallistelevisio KTVU:n mukaan antanut 1 – 2-vuotiaille lapsille juomamukeihin laitettuja unilääkkeitä. Nainen jäi tekosistaan kiinni, koska tilanteen silminnäkijä oli raportoinut tarhatädin toimista poliisille.

Tarhatäti sai tapahtuneen takia potkut, ja nyt poliisi on aloittanut mittavat tutkinnat tapauksen johdosta. Tutkittavana muun muassa on opettajan aiemmat työskentelytavat, ja poliisi selvittää onko Gratz antanut lapsille unilääkettä aikaisemminkin. Nainen on työskennellyt lastentarhassa viisi vuotta. Vielä ei tiedetä, kuinka moni lapsi on ehtinyt ottamaan lääkkeitä.