Hurjapäiden tempaus videolle – kiitivät pilvenpiirtäjien välistä liitopuvuilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Miltä kuulostaisi aloittaa aamu hyppäämällä pilvien yläpuolelta suurkaupungin ylle, liidellä pilvenpiirtäjien välissä ja laskeutua jokunen minuutti myöhemmin maahan? Uhkarohkeat miehet laskeutuivat taivaalta Rio Janeiroon laskuvarjo- ja BASE-hyppyihin käytettävissä liitopuvuissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Henkeäsalpaava video näyttää, miten upeat maisemat avautuivat liitopuvuissaan Brasilian toiseksi suurimpaan kaupunkiin hypänneelle kaksikolle. Miehet ajoittivat hyppynsä kello 05.45, koska heillä ei ollut lupaa sen suorittamiseen ja lentoliikenne käynnistyisi kaupungin yllä vasta kello 06.05. Hyppy tehtiin kahdesta kaupungin yllä lentäneestä trikestä.

Wikipedian mukaan liitopuku antaa hyppääjälle mahdollisuuden pitkään vaakalentoon, joka voi olla pituudeltaan jopa 4,5 kilometriä ennen varjon aukeamista. Nopeus vaakalennossa on maksimissaan 170 kilometriä tunnissa. Liitopuvussa käden ja kyljen sekä jalkojen välissä on tunnelirakenteiset ”siivet”, jotka kehittävät nostetta. Siivet matkivat rakenteeltaan laskuvarjoa.