Venäläiset karhut oppivat imppaamaan bensaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmisten tiedetään muokanneen eläinten elinympäristöjä joskus liiaksikin asti. Nyt venäläiseen luonnonpuistoon työntekijöitä varten tuodut bensa- ja kerosiinitynnyrit ovat houkutelleet puiston karhut imppareiksi. Karhut rullailevat tynnyreitä sivummalle, jotta voivat haistella niitä rauhassa.

Suomen ja Venäjän kansalliseläin karhu on utelias eläin. Tämän pääsi todistamaan 52-vuotias valokuvaaja Igor Shpilenok, joka ikuisti venäläisessä Kronotskyn luonnonpuistossa elävät karhut bensatynnyreitä haistelemasta.

Karhut ottivat tynnyreistä pitkiä ”henkosia”, joiden jälkeen he köllöttelivät pitkään maassa. Toisin sanoen karhut imppasivat tynnyreiden bensaa ja saivat tästä päänsä sekaisin. Valokuvaaja seurasi karhujen touhua vuoden ajan, Daily Mail raportoi.

Tynnyreiden bensat ja kerosiinit on alunperin tarkoitettu puiston työntekijöiden käyttöön. Osa karhuista on tullut aineille kuitenkin niin riippuvaiseksi, että he odottavat uusien tynnyreiden saapumista kuin kuuta nousevaa. Kronotskyn luonnonpuistossa on yli 700 karhua.