Miehellä neljä munuaista ja kolme haimaa: ”Riittäisi pienelle perheelle”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Normaalisti ihmisillä on kaksi munuaista ja yksi haima, ja näillä sisäelimillä on elintärkeä rooli ihmisen elimistön toimimisen kannalta. Britanniassa asuu kuitenkin mies, jonka vartalosta näitä elimiä löytyy yli tuplaten.

Carl Jones on vasta 32-vuotias, mutta hänelle on jo tehty kaksi elinsiirtoa. Miehen omat sisäelimet lopettivat toimintansa, ja leikkauksissa lääkäri jätti vanhat elimet vartaloon uusien kanssa. Mies kehuskeleekin kantavansa pienen perheen verran sisäelimiä elimistössään, sillä nyt häneltä löytyy neljä munuaista ja kolme haimaa.

Jones kärsii ensimmäisen tyypin diabeteksestä ja on joutunut käymään useat dialyysihoidot elämässään. Nyt miehen diabetes on parantunut ja hän pystyy elämään lähes normaalia elämää. Miehen mukaan hänen tärkein elimensä on kuitenkin hyvinvoiva sydän.