Lemmenkipeä koira vaelsi 16 kilometriä lumessa – etsi kumppaninsa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Koiria pidetään usein niiden uskollisen luonteen ansiosta pyyteettömän rakkauden symboleina. Monesti uutisiin päätyy kertomuksia lemmikeistä, jotka ovat esimerkiksi vaeltaneet omistajiensa perässä pitkiä matkoja.

Nyt erään amerikkalaisen koirauroksen kerrotaan matkanneen 16 kilometrin matkan lumisen maaston läpi löytääkseen kumppaninsa. Kulkukoira Ben tutustui ujoon Jade-koiraan eläinsuojassa. Eläinten välille syntyi syvä kiintymys, ja ne tekivät pentueenkin yhdessä.

Koirat erotettiin kuitenkin toisistaan, kun Courtney ja Jason Lawler adoptoivat Benin omakseen. Koirauros ei viihtynyt uudessa kodissaan, vaan se pakeni ja lähti keskellä talvea etsimään Jade-koiraa eläinsuojasta. Vuorokauden mittaisen jääkylmän matkan jälkeen Ben pääsi kumppaninsa luo.

Lopulta Lawlersit tajusivat, etteivät he voisi erottaa tosielämän kaunotarta ja kulkuria toisistaan. Pariskunta adoptoi molemmat koirat Terre Hauten eläinsuojasta, ja toi heidät kotiinsa.

– Ben ilmestyi kuin tyhjästä ja alkoi nuolla Jaden kuonoa aidan läpi, kuin he olisivat suudelleet, kertoi Courtney Lawler Benin karkumatkasta NBC2 News -sivustolle.