Avaimet energisempään elämäntyyliin – lopeta mököttäminen!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Energinen elämäntyyli kuulostaa monen korvaan lähes unelmalta. Nyt talvikaudesta toipuessa kannattaa muistaa muutama vinkki, joilla elämän energiataso pysyy yleistä väsymystä korkeammalla. Heitä siis negatiivisuus ja lötkö asenne nurkkaan – täältä tullaan energinen elämä!

Entinen tennisammattilainen Oliver Gray paljasti hiljattain lontoolaisessa seminaarissa, miten erilaiset elämäntyylit voivat väsyttää ihmisen henkihieveriin. Hän listasi seitsemän avainta energisempään elämään, jotka ovat: mielenhallinta, energiapitoinen ruoka, liikunta, uni, tauot, tietokoneen käytön hillitseminen sekä työelämän ja arjen tasapainottaminen.

Oliverin mukaan ihmisten tavat ja tottumukset ohjailevat heidän energiatasoonsa eniten. Siksi ihmisten kannattaisi väsymyksestä valittamisen sijaan ottaa käyttöön uusia energiaa lisääviä elintapoja. Nukkumaan kannattaa käydä aikaisin ja hyvät yöunet takaavat paremman virkeyden. Energiaa laskevat myös aamupalojen ja lounaiden väliin jättäminen sekä superhiilihydraattisen ruokavalion nauttiminen.

Myös sokeri, kofeiini, teknologia ja liiallinen ajattelu uuvuttavat, ja ihmisten tulisi välttää näitä neljää ”modernin ajan addiktiota”, kuten Oliver niitä nimittää. Femal First kertoo Oliverin suositelleen myös myönteistä elämäntyyliä. Ainainen valittaminen ja mököttäminen alentavat vireystasoa ja vievät mehut. Siispä ylös, ulos ja lenkille – hymyä unohtamatta.